20-jarige oom bekent misbruik van 6-jarige

De vader van het 6-jarig seksueel misbruikte meisje vertelde gisteren aan de rechter dat de verdachte, Irvin J. (20), het feit bij hem bekend heeft. Hij is werkzaam op het goudveld en kreeg telefonisch bericht dat zijn dochter verkracht zou zijn. Hij liet alles en ging naar het ziekenhuis. In het Academisch Ziekenhuis sprak de vader met de politiemannen waarom deze verdachte was aangehouden. Hij wist niet dat zijn dochter door hem was misbruikt. Irvin is een familielid van de ex-vrouw van de getuige. Hij was op die bewuste avond thuis bij het slachtoffer. Het slachtoffer klaagde van pijnen bij haar geslachtsdeel. De moeder vroeg wat er aan de hand was en wie daar zou zijn gegaan. Het meisje noemde de naam van haar oom.
De rechter liet de vader van het meisje oproepen omdat de verdachte eerst ontkende dat hij het feit toegegeven had bij de vader. Nadat de vader op de zitting zijn verklaring had afgelegd, beaamde Irvin dat het inderdaad was toegegaan zoals de getuige had verklaard. De rechter vroeg hem wat de reden is geweest dat hij in eerste instantie een leugenachtige verklaring had afgelegd. De verdachte gaf aan dat hij vanwege schaamte had ontkend. Op 12 december zal het Openbaar Ministerie haar strafvoorstel formuleren. Irvin blijft achter slot en grendel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!