Opzettelijke aanrijder krijgt 1 jaar straf

Talien Kwadjani die eerder reeds op vrije voeten was gesteld, moet weer de bak in. Kantonrechter Dinesh Sewratan veroordeelde Kwadjani tot een jaar celstraf met aftrek. De verdachte heeft opzettelijk een man op een trottoir aangereden, waardoor het slachtoffer is komen te overlijden. Dit alles wordt gestaafd door een getuige die het incident live meemaakte. De veroordeelde had verklaard dat hij het slachtoffer niet met opzet had aangereden. Maar uit het onderzoek is gebleken dat dit niet de juiste verklaring was. Deze zaak kreeg een andere wending vanwege de verklaring van de getuige en de aangifte die het slachtoffer bij de politie had gedaan. Kwadjani had volgens de aangifte het slachtoffer eerder al bedreigd met de dood. Zijn woorden heeft hij in daden omgezet door hem opzettelijk aan te rijden en dit alles als een aanrijding te verklaren. De magistraat achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde hem tot een celstraf van een jaar onvoorwaardelijk met het bevel tot gevangenneming.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!