Kassierster verduistert SRD 13.000 op slimme manier

Een getuige verklaarde in de rechtszaal dat een kassierster, Jolanda D., meer dan SRD 13.000 heeft verduisterd binnen een bedrijf. Volgens de getuige is men jarenlang bezig met deze praktijken binnen het bedrijf. Deze zaak kwam aan het rollen toen een klant ontdekt had dat de kassierster hem geen bon had overhandigd en kort daarna de regels die zij had aangeslagen op de computer had verwijderd door de toets ‘backspace’ steeds te klikken. Dat geld zou daarna in de zak van de kassierster zijn gegaan. Dit werd gerapporteerd aan de directie. De getuige die ook een leidinggevende functie bekleedt, deed aangifte bij de politie en de kassierster werd aangehouden.
De verdachte is reeds eerder in vrijheid gesteld. Zij was tijdens de behandeling van de zaak niet aanwezig. Na de ontdekking is de leiding middels camerabeelden teruggegaan in het systeem en is zo doende gekomen op het geldsbedrag dat in de periode 1 juli tot en met 22 juli is verduisterd. Kantonrechter Albert Ramnewash stelde deze zaak uit. Op 3 december wordt de verdere behandeling voortgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!