NPS-structuren benoemen Venetiaan tot erevoorzitter

NPS structuren benoemen Venetiaan tot erevoorzitterDe structuren van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben eensgezind bepaald dat Ronald Venetiaan benoemd wordt tot erevoorzitter van de partij. NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de bekroning van de erevoorzitter nog deze maand zal plaatsvinden. Venetiaan heeft de partij negentien jaar lang onafgebroken mogen leiden. De oud politicus heeft recent een punt gezet achter zijn politieke carrière door zijn lidmaatschap van het hoogste college van staat terug te geven. Hij werd vorig jaar opgevolgd door Rusland als partijvoorzitter. Rusland zegt dat de grani Venetiaan, die zich jarenlang heeft ingezet voor de partij en de samenleving, toekomt.
De partijvoorzitter laat ook weten dat er voldoende ruimte is gecreëerd binnen de NPS, zodat ouderen gevraagd dan wel ongevraagd de partij van advies dienen. De partij koerst richting verjonging, waarbij in de opmars naar de verkiezingen van 2015 nieuw elan de boventoon zal voeren. In 2011 kende politieke partner VHP (Verenigde Hervormingspartij) ook het ere voorzitterschap toe aan haar ex-voorzitter Ramdien Sardjoe. De gewezen VHP-leider heeft deze partij twee decennialang onafgebroken mogen leiden. Een andere oud politicus, Emile Wijntuin, behorend tot de generatie van Venetiaan en Sardjoe, werd ook enkele jaren terug benoemd tot erevoorzitter van de PSV (Progressieve Surinaamse Volkspartij).

error: Kopiëren mag niet!