PLO-bussen krijgen tweede kans om bus te voorzien van GPS

PLO bushouders die hun bussen niet hebben voorzien van een GPSDe PLO-bushouders die hun bussen niet hebben voorzien van een GPS, zijn komend weekeinde in de gelegenheid zulks alsnog te doen. Glenda Asadang van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zegt dat het apparaat reeds in 900 PLO-bussen is geplaatst. Het is de bedoeling om de controle op bustrajecten te verbeteren. Asadang zegt dat TCT hiermee ook een verbeterde administratie ontwikkelt voor de uitbetaling van de brandstofsubsidie aan bushouders. Zaterdag en zondag worden de overige bushouders verwacht in het KKF-gebouw voor het plaatsen van het GPS in de bussen. Zodra alle bussen zijn voorzien, gaat de verhoogde controle in werking. TCT voert dit project uit in samenwerking met het kabinet van de vicepresident.
PLO-voorzitter John Mahadewsingh bevestigd dat de plaatsing van het GPS een verplichting is die PLO en TCT zijn overeengekomen. Hij weet echter niets van enige afspraak over het koppelen van de verhoogde controle aan de subsidie-uitbetaling. ‘Het ministerie heeft daarover niet met ons gesproken’, zegt de PLO-topman. De overheid financiert het plaatsen van de GPS in de bussen. De kosten voor een GPS zijn ruim 200 US dollar. De eerste bussen werden op 16 september van dit jaar voorzien van het GPS-systeem. Edmund Dundas, bushouder, is van mening dat het geld dat in die investering is gestopt beter gebruikt kon worden. Er zijn ruim 2000 bushouders aangesloten bij de PLO. Inmiddels heeft TCT alle bussen van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) al voorzien van een GPS.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: