Suralco employés geven terug tijdens de 8ste Alcoa’s Month of Service

P1000918Meer dan 300 employés van Suralco hebben tijdens de 8ste Alcoa’s Month of Service gedurende de hele maand oktober in verschillende vrijwilligersactiviteiten in stad en district meegedaan en een bijdrage geleverd aan verbetering van het woon- en leefmilieu van gemeenschappen waarin zij wonen en werken.
Samen met collega’s van contractors, verschillende districtcommissariaten, scholen, NGO’s en buurtorganisaties hebben deze Suralco vrijwilligers onder werktijd en tijdens hun vrije dagen, tijd noch moeite gespaard en gebruik gemaakt van de mogelijkheden geboden door Suralco en Alcoa om terug te geven aan de gemeenschap.
Het startsein aan het begin van de maand werd gegeven door het managementteam van Suralco. Onder leiding van managing director Ruben Halfhuid werd door verschillende Suralco managers op OS Accaribo voorleesactiviteiten gehouden in klassen van deze lagere school dicht bij de Paranam Refinery.
Met de slogan ‘Samen maken wij het verschil!’ werden in totaal 24 activiteiten uitgevoerd tijdens de maand van de dienstverlening. Een leiderschapstraining aan de besturen van organisaties in Pokigron, het renoveren en opfrissen van klaslokalen van de Mytylschool, OS Onverdacht en OS Balona. De toiletten van de St. Bernardusschool en Veritasschool werden gerepareerd en opgeknapt. Te Langatabiki werden stoepen voor de lagere school gemaakt en in Plantage Onoribo werden speeltoestellen gerepareerd en een hangmattentent vervaardigd.
Elk jaar in oktober worden Alcoa employés over de gehele wereld door het bedrijf extra in de gelegenheid gesteld en gestimuleerd om hun tijd, energie en hun kennis te doneren in het maken van een positief verschil in de gemeenschappen waarin zij wonen en werken. Alcoa’s Month of Service is eigenlijk het hoogtepunt van het Alcoa vrijwilligersprogramma en vrijwilligerswerk van haar employés. Dit jaar werd het Alcoa’s Month of Service wereldwijd voor de 8ste keer gehouden.
De cijfers van dit jaar moeten nog vastgesteld worden, maar in 2012 heeft een record aantal van 60% van het werknemersbestand van Alcoa meegedaan aan ongeveer 1.500 vrijwilligersactiviteiten en hun tijd gedoneerd. Alcoa employés, hun gezinnen, buren en gemeenschapsorganisaties hebben daarmee 36.000 kinderen kunnen blij maken, zijn er 13.000 maaltijden verstrekt en 2.050 nonprofit organisaties ondersteund.
De afsluiting van deze bijzonder Month of Service werd gehouden op de Paranam Refinery op 30 oktober jl. met een stress management sessie. De aanwezigen werd gewezen op het belang van een gezonde levenstijl en de noodzaak voor een goede balans in het leven. De verstrekte lunchbox tijdens deze wrap up was dan ook helemaal aangepast met verschillende soorten fruit. Een motivational talk van Carl Breeveld en een dankwoord van managing director Ruben Halfhuid sloten een succesvolle vrijwilligersmaand af bij de Suralco.

error: Kopiëren mag niet!