Radjkoemar Randjietsingh: ‘Ik vraag me af of Abdoel ooit economie gestudeerd heeft’

Amzad Abdoel is dinsdag flink onder vuur genomen door oppositieleden in De Nationale Assemblee (DNA)
Amzad Abdoel is dinsdag flink onder vuur genomen door oppositieleden in De Nationale Assemblee (DNA)
Amzad Abdoel is dinsdag flink onder vuur genomen door oppositieleden in De Nationale Assemblee (DNA). Tijdens de algemene politieke beschouwingen (apb) presenteerde Abdoel hoe geweldig de regering het doet op macro-economisch gebied. Volgens Abdoel heeft Suriname het hoogste percentage economische groei in de regio en de inflatiecijfers dalen ook. Dit alles is volgens hem het werk van president Desi Bouterse. Als eerste viel Nieuw Front-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh hem aan. ‘Voorzitter, ik vraag me af of lid Abdoel ooit economie gestudeerd heeft. Het lijkt er niet op. Hij misleidt het volk. Als econoom weet hij zelf dat hij fout is, toch zegt hij het’, zei Randjietsingh. De voorzitter van DNA vroeg Randjietsingh niet de persoon, maar zijn betoog te bespreken. Randjietsingh vond dat het zijn mening is dat hij betwijfelt of Abdoel ooit economie gestudeerd heeft. ‘Hij praat over de hoogste economische groei, maar zegt niet hoe dat komt. Hij vertelt niet dat het komt door de hoge wereldmarktprijzen van natuurlijke hulpbronnen, maar zegt niet erbij als de wereldmarktprijzen dalen, we ook grote problemen zullen krijgen’, gaf Randjietsing aan. ‘Hij geeft inflatiecijfers aan van een bepaalde periode, maar om de verdienste van de regering te berekenen moet je de cijfers van de totale periode nemen’, ging Randjietsingh verder.
BEP-parlementariër Ronny Asabina zei dat hij echt geen boodschap heeft aan het macro-economisch verhaal en de financiële indicatoren die Abdoel met het parlement heeft gedeeld. ‘Hij praat over internationale zaken. Waarom geeft hij niet aan in welke mate de productie van Staatsolie en Iamgold is toegenomen, hoe het staat met de koopkracht, is de hypotheekrente omlaag gegaan. Hoe representatief zijn de cijfers van Abdoel’, vroeg Asabina zich af. Volgens Asabina wordt op meer dan 90% van ons grondgebied geen inflatiecijfers gemeten. ‘Hoe geloofwaardig zijn de cijfers?’ Asabina zei verder dat volgens Abdoel de werkgelegenheid is toegenomen. ‘Hij verwijst naar cijfers van de Rekenkamer. Die praat over toename van ambtenarenapparaat alleen’, zegt Asabina. Ook Arthur Tjin-A-Tsoi van de NPS nam Abdoel onder vuur.
Na de bombardementen zei Abdoel dat hij de verleiding had om te reageren op de aantijgingen aan zijn adres, maar door tijdgebrek dat niet zal doen. Wel gaf hij mee dat hij hypocriet vindt van de oppositieleden cijfers van de ABS te gebruiken als ze tegen de regering zijn. ‘Als deze goede vooruitzichten hebben, zijn ze niet goed.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: