Kerkelijke gedenkdagen goed ingevuld door gemeenschap Galibi

Een moeder bij het graf van haar dierbare.
Een moeder bij het graf van haar dierbare.
De afgelopen jaren is een duidelijke toename te merken van de gemeenschappen die participeren in kerkelijke gedenkdagen. Op Allerheiligen en Allerzielen op 1 en 2 november van het afgelopen week, hebben honderden mensen hun dierbaren een goede dienst bewezen. Kaarsen van verschillende kleuren werden aangestoken op de algemene begraafplaats van het dorp. Lang voor de avond liepen al mensen naar de rustplaats van hun overledenen. In de vooravond kwamen de mensen bijeen om in een gezellig samenzijn de avond door te brengen. Notabelen van de gemeenschappen woonden de activiteiten bij. Vóór deze dagen werden er schoonmaakwerkzaamheden gedaan. De graven werden onder andere van onkruid ontdaan. Kennissen en familieleden van elders kwamen in het dorp aan. Tot laat in de avond werd de gezellige sfeer voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!