Vp kaatst bal terug naar gunningscommissie in corruptiebeschuldiging Surishopping

Ramsoender Jhauw
Ramsoender Jhauw
De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning (Orag) van de Raad van Ministers (RvM) tekent op basis van een advies van de gunningscommissie. Het komt zelden voor dat we voorbijgaan aan het advies. Zo begon vicepresident (vp) Robert Ameerali gisteren in de DNA de uitleg over de beschuldigingen van Surishopping over een vermeende corruptieve handeling van de regering in de toewijzing van de gunning voor artikelen ten behoeve van het Korps Brandweer Suriname (KBS). Volgens Ameerali is in dit geval van de brandweer ook gehandeld op advies van de gunningscommissie, waarin ook zaten brandweercommandant Cecil Waal en de directeur van het ministerie van Justitie en Politie. De vp geeft aan dat de commissie het nodig achtte om van leverancier te veranderen. Ameerali gaf uitleg in de DNA op bevel van president Desi Bouterse. Diverse oppositieleden voerden druk uit op de president om meteen opheldering te geven aan deze beschuldiging door de ondernemer Ramsoender Jhauw. Vooral Radjkoemar Randjietsingh (VHP) en Ruth Wijdenbosch (NPS) vroegen de president uitdrukkelijk in te gaan op deze kwestie. ‘We willen nu antwoord van de president. Nu, nu, nu’, zei Wijdenbosch. In de gunning van de brandweerartikelen is Surishopping gepasseerd. De nieuwe speler Flex NV, die voor een bedrag dat tweemaal hoger is, had ingeschreven, heeft het werk gekregen.

error: Kopiëren mag niet!