Bejaarde dorpeling verdacht van misbruik 5-jarige

De 71-jarige S.A. werd medio september 2013 aangehouden wegens ontucht met een 5-jarig meisje in het district Brokopondo. Kantonrechter Maytrie Kuldipsingh nam deze zaak gisteren in behandeling. Advocaat Irvin Kanhai stelde zich gerant voor de verdachte. Hij zal de verdachte juridisch bijstaan. In deze zaak waren twee agenten van politie gedagvaard. Zij werden aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de verdachte het feit steevast ontkent. Echter staat de verklaring van het kind als een paal boven water. Zij gaf bij de politie aan dat de verdachte haar SRD 5 had gegeven en daarna seksueel had betast.
De verdachte gaf bij de politie toe dat hij het kind wat geld had gegeven, omdat hij normaliter gewend is om geld aan de kinderen van het dorp te geven. Het meisje is verwezen naar de gynaecoloog. Uit het visum blijkt dat er recente letsels zijn waargenomen. Echter verklaarde de bejaarde man dat hij een dagje het kind had aangeraakt tussen haar benen. Hij zou haar echter niet hebben misbruikt. De moeder van het slachtoffer heeft bij de politie verklaard dat de verdachte bekendstaat als iemand die jonge meisjes in het dorp lastigvalt. De verdere behandeling van deze zaak vindt plaats op 2 december.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!