NSBS verzorgt braille training aan geïnteresseerden

Nsb verzorgt..De Nationale Stichting Blindenzorg Suriname (NSBS) is begonnen met een training voor in het bijzonder slechtzienden en blinden. Ook cliënten, ouders van studenten en buitenstanders hebben zich ingeschreven voor de training. De NSBS is een instituut dat ondersteunt bij de ontwikkeling van mensen met een visuele beperking en stelt hen in staat zich te ontwikkelen.
Het is na bijkans 7 jaren weer zo dat de stichting een brailletraining heeft georganiseerd. ‘Meestal word de training individueel gegeven en is het deel van het onderwijs op de school’, zegt Natasha Hanenberg- Agard. Er was veel vraag naar de training. Ook zegt Hanenberg dat de afgelopen periode de kennis van braille is gaan afnemen. De stichting heeft toen ervoor gekozen om middels deze training het brailleschrift te gaan stimuleren, omdat het als basis blijft voor mensen met een visuele beperking.
Tijdens de brailletraining werd aan de trainee geleerd over de verschillende soorten oogaandoeningen. Vrijdag was de eerste dag van de training en de mensen waren heel erg enthousiast en kwamen met heel veel vragen. Er worden tien mensen per keer getraind.

error: Kopiëren mag niet!