Nieuwe gpc presenteert plan van aanpak voor Para

Nieuwe gpc presenteert plan van aanpak voor ParaEr zal orde op zaken worden gesteld met de komst van de nieuwe gewestelijk politiecommandant (gpc) van Para. De interne politieorganisatie in Para zal eerst worden geherstructureerd en worden afgestemd op het nieuwe beleid. Er zal onder andere zwaarder worden gesurveilleerd op de wegen en in de woonbuurten. Voor de Paraanse gemeenschap wordt er ook spreekuur gehouden door de gpc.
Inspecteur van politie Roberto Prade werd op 8 oktober officieel aangesteld als gpc van Para. Bij een officieel bezoek aan dc Jerry Miranda presenteerde Prade zijn plan van aanpak. Prade zal eerst de politiestructuur herstructureren en ervoor zorgen dat alle benodigdheden voor zijn manschappen er zijn om beter te kunnen functioneren. Middels politie motorfietsen en pro-wagens zullen zwaardere surveillance gehouden worden om verkeer- en andersoortige criminaliteit terug te brengen. Verkeersongevallen moeten worden teruggebracht en de drugscriminaliteit zal worden bestreden. Volgens Prade moet de politie ook helpen bijdragen bij het in stand houden van een schoon milieu in het district. Passagiers die vuil uit voertuigen gooien, zullen worden ingerekend. Er zal ook zware alcoholcontrole komen op voertuigbestuurders.
De gpc zal ook audiëntie houden op de donderdag en wel op zijn kantoor te station Rijsdijk. Burgers van het district die behoefte hebben, kunnen hun problemen of klachten persoonlijk bespreken. Daarvoor moeten zij eerst bellen naar 352085 voor een afspraak. Desgewenst mag ook kort worden aangegeven waarover betrokkene de gpc wenst te spreken, zodat deze zich kan voorbereiden op het gesprek.

error: Kopiëren mag niet!