‘Keuken Naschoolse Opvang in beheer coalitie DNA-leden’

Keuken Naschoolse opvang in  beheer coalitie DNA leden‘Het heeft er veel van dat het project Naschoolse Opvang door de coalitie gebruikt wordt om politiek te scoren. Het project is niet in beheer van het Minov, maar van coalitiepartijen.’ BEP DNA-lid Ronny Asabina heeft genoeg bewijzen dat coalitieparlementariërs in bezit zijn van gaarkeukens en bussen die respectievelijk het voedsel bereiden voor de Naschoolse Opvang en eten vervoeren naar de scholen. ‘Ze hebben zelfs de werving van personeel voor de Naschoolse opvang naar zich toegetrokken. Waar praten we nog over? Ik heb signalen opgevangen dat deze parlementariërs astronomische bedragen bij de overheid declareren voor verleende diensten aan de Naschoolse Opvang.’ Asabina verneemt van derden dat het gaat om bedragen in orde van SRD 90.000 per maand. ‘Ik heb graag dat er een diepgaande evaluatie wordt gemaakt van dit project’, zegt Asabina. De parlementariër bracht vorige week bij de eerste ronde apb de door hem geconstateerde malversaties in het project aan de orde. Asabina vindt het treurig dat de politiek en niet het ministerie van Onderwijs het ownership heeft van dit project. Asabina heeft medelijden met minister Adhin, die ondanks dat hij hard zijn best doet zaken op rails te krijgen, het te verduren heeft met dit project. Asabina’s opmerkingen vielen niet in goede aarde bij NDP-assembleelid Melvin Bouva. De NDP’er counterde in het parlement terug en zei dat het Minov het project, dat volgens hem in een fase van evaluatie is, wel degelijk coördineert. Asabina weerspreekt dit. Hij voert aan dat zelfs de president in een radio-uitzending opmerkte dat het project de geest van ‘meki njan’ uitademt. Asabina zegt tenslotte het gevoel te hebben dat het project Naschoolse Opvang primair is ingesteld door partijen in de coalitie om de uitslag van de aanstaande verkiezingen voor hun positief te beïnvloeden. ‘En dat kan, want het project heeft naast een educatieve ook een grote sociale spinoff, vanwege het schoolvoedingsaspect en de sociale opvang na schooltijd in kansarme buurten. Bronnen berichten dat alleen voor voeding er voor dit project maandelijks SRD 100.000 wordt uitgegeven.’ Ruim 65.000 leerlingen verspreid over 300 scholen nemen deel aan de Naschoolse Opvang-activiteiten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: