Doekhie: ‘Beste laatste eerbetoon geven aan Abel’

‘De beste laatste eerbetoon geven aan Erwien Abel.’ Zo luidt het streven van de NDP de partij waar hij deel van uitmaakte. ‘Hij is er niet meer. Wat we kunnen doen is de beste laatste eerbetoon aan hem geven,’ sprak NDP-hoofdbestuurslid Rachied Doekhie zeer verslagen tegenover Dagblad Suriname.
Doekhie beschrijft Abel als een arts met allures in de positieve zin. Zo was zijn polikliniek al om half vijf in de ochtend open voor het ontvangen van patienten. Bepaalde patienten die geen geld op zak hadden om Abel te betalen, deze hielp hij ook normaal als alle andere patienten. Doekhie omschrijft hem als een arts die hart had voor zijn werk. Zijn doel was erop gericht om patienten te behandelen en niet om centen in ontvangst te nemen. Ook gaf hij busgeld aan patienten die geen raad wisten hoe naar huis terug te keren. ‘Een zachtmoedig persoon en met de hart op de juiste plaats,’ sprak Doekhie bedroefd. Met het heengaan van Abel verliest niet alleen Nickerie een grote zoon maar verliest Suriname een geweldige zoon.
Doekhie die nauw contact onderhield met Abel, wist van zijn ziekte af. ‘De twee weken leek hij op te knappen maar daarna ging het plotseling bergafwaarts met hem.’ Hoewel Abel in Paramaribo is overleden, namelijk in het Academisch Ziekenhuis waar hij ter verpleging was opgenomen, wordt hij in Nickerie aan de schoot ter aarde toevertrouwd. Wanneer dit zal plaatsvinden is nog niet bekend.
Nog geen maand terug deed Doekhie uit de doeken dat Abel de lijsttrekker van de NDP zou worden bij de komende vrije, geheime en algemene verkiezingen. ‘Jammer, hij is er niet meer. Moeten we uitkijken naar een andere kandidaat.’ Abel was 51 jaar oud.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!