Centrale Bank na 20 jaar weer basketbalkampioen

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is na twintig jaar weer CTSS-basketbalkampioen. Donderdagavond was de moederbank in een sfeervolle finale met een score van 66-43 de betere van Staatsolie. Met een brassband als zesde man sloegen de bankiers in het eerste kwart genadeloos toe en waren de olieboorders genoodzaakt de rest van het duel de schade tot een minimum te beperken. Harold Blokland nam voor het derde duel op rij zijn werkgever bij de hand en noteerde 21 punten en Maikel Riedewald had er twaalf. Stefano Eudoxie genoot een mindere dag in aanval maar maakte dit goed door Dwight Plak van Staatsolie tot slechts elf punten te beperken. Naast Plak leverden ook Marley Henny en Clifton Bendt een redelijk bijdrage bij Staatsolie door elk elf punten te registreren.
Eerder op de avond klopte Rosebel Gold Mines de Energie Bedrijven Suriname (EBS) in de strijd om de derde plaats. De goudzoekers leken op een makkelijke zege af te stevenen tot de stroomleveranciers in het vierde kwart uit een ander vaatje tapten. Maar de mijnwerkers bleken over een langer adem te beschikken en zegevierden uiteindelijk met 49-43. Marlon Maatrijk van Rosebel Gold Mines stak met zijn 28 punten met kop en schouders boven iedereen uit, terwijl Sergio de Jong van de EBS goed was voor veertien punten. Orfeo Ford voegde daar elf aan toe.
Gregory Weidum leidde de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) met zeventien punten naar de vijfde plaats in het toernooi. De vertrouwde vleugels nam vanaf het begin aan een voorsprong, dieniet meer uit handen werd gegeven (61- 41). Jermaine Kerk had met elf punten ook een belangrijke bijdrage bij de winnaar. Bij de verliezende ploeg was Paulus Hill met vijftien de meest productieve. In de strijd met Staatsziekenfonds om de zevende plaats in dit toernooi trok Fernandes Group met 67-44 aan het langste eind. Miguel Pansa had achtien punten voor Fernandes Group, Lorenzo Faerber zeventien en Andy Cambell twaalf. Voor SZF noteerde Gino Mercuur twaalf punten en Gorden van Emden had er tien.

error: Kopiëren mag niet!