Stichting Tana: Suriname kent veel drop-outs

Stichting Towards A New Alternative (Tana) die al 10 jaar bestaat, biedt aan vroegtijdige schoolverlaters nog een kans om een diploma te halen. Stichting Tana leidt op tot crèchepeuterleidster, bejaardenverzorging, elektronische montage, interieurverzorging, slagersopleidingen en horeca en korte cursussen voor bedrijven. Volgens directeur van Stichting Tana, Bert Hulsman, zijn er in Suriname veel vroege schoolverlaters en dat wordt alleen maar meer door de nieuwe regels van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Leerlingen van lbgo hebben weinig tot geen keus voor toelating tot een hogere opleiding. Studenten van de eto en eno kunnen ook nergens terecht met hun diploma. Hulsman zegt dat de drop-outs bij Stichting Tana wel meevallen, per leerjaar zijn er ongeveer 200 leerlingen. Van de 200 leerlingen studeren er zeker 130 af . De opleidingen starten niet in een keer. Stichting Tana zorg bij het afstuderen van de leerlingen ook voor werkgelegenheid. In de meeste gevallen is het zo dat hun stageplek, gelijk hun vaste baan wordt. Leerlingen in de leeftijdsklassen 16 tot en met 24 jaar kunnen zich inschrijven bij Stichting Tana. Het inschrijfgeld bedraagt SRD 75 tot SRD 100 per maand. Het Minov heeft docenten beschikbaar gesteld waarvoor Stichting Tana niet hoeft te betalen, maar de freelancers worden uit de lesgelden betaald.

error: Kopiëren mag niet!