Gewelddadige zoon richtte wapen op moeder

De 35-jarige marihuanagebruiker Manufesi Gaaga, die een jachtgeweer op zijn moeder had gericht, gaat voor 10 maanden de bak in. “Mi ma be weri mi ede”, zei de verdachte aan rechter Mary Mettendaf. Op de bewuste dag had de verdachte een kamer van de moeder vernield. Toen zij de verdachte hierover aansprak, werd hij agressief. Hij pakte zijn jachtgeweer en deed bedreigende uitlatingen. Dit had hij al eerder gedaan. Volgens verklaringen van de moeder is haar zoon al in Frans-Guyana ter zake poging tot doodslag veroordeeld. Tijdens de aanhouding zijn twee jachtgeweren, scherpe patronen en 19 gram hennep aangetroffen. Gaaga beschikte geen vergunning voor de geweren.
Officier van justitie Manro Danning achtte het feit zeer ernstig. De verdachte zou volgens verklaring van de moeder dit reeds twee keren eerder hebben gedaan. Hij heeft de toelaatbare grens overschreden, daarom heeft de moeder de aangifte gedaan. Danning eiste tegen Gaaga een straf van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, een geldboete voor drugsbezit van SRD 500 te vervangen door 2 weken hechtenis en verbeurdverklaring van de munitie en jachtgeweer.
De magistraat concludeerde dat de moeder bang voor de verdachte was. Één van de jachtgeweren had hij van zijn oom om te jagen en niet op om zijn moeder te richten. Zij veroordeelde Gaaga conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!