‘Eerste betaald gezicht van een modezaak’

Het model 01
Het model 02Hij is Surinaams, hij is model en hij doet het goed want hij is het eerste model in Suriname dat een contract heeft gekregen met een maandelijks salaris. Zijn kenmerk: plastic badslippers! Zijn naam: Renato Sewratan. Zijn leeftijd: 28 jaar.
Internationale doorbraak
Hij is getekend door Boetiek Replay en is vanaf nu het gezicht van de zaak. Hij krijgt naast zijn salaris ook kleding, zelfs ondergoed. ‘In Suriname ben je dan een topmodel als je salaris en kleding krijgt. Andere bedrijven die je zouden inhuren, geven je een klein bedrag en zijn klaar met je.’ Door het contract is hij niet meer in te huren door bedrijven in Suriname. Maar het buitenland staat hem vrij. ‘Bedragen die je in Kaapstad, Miami, New York of Los Angeles verdient, zul je nooit krijgen in Suriname dus ik ben daar vrij in, om mijn weg te zoeken naar een internationale doorbraak.’
In het verleden verpest
In Kaapstad zijn er aardig wat modellenbureaus die met hem willen werken, maar door het verleden is dat nogal lastig. ‘In het buitenland verwachten ze dat je echt zelf een weg naar hen toe vindt. Ze investeren niet meer in nieuwe modellen uit het buitenland. In het verleden zijn er modellen geweest die niet kwamen opdagen, terwijl ze al geld hadden ontvangen. Die slechte ervaringen hebben gemaakt dat ze nu anders werken. Men heeft het in het verleden dus verpest voor ons.’
Gommawirie en lever
Renato traint dagelijks. Dat doet hij gewoon thuis via You Tube. ‘Het beste is trainen met je eigen lichaamsgewicht. Daar krijg je een betere definitie van.’ Verder eet hij heel veel junkfood. ‘Vorige week heb ik de hele week junkfood gegeten. Ik eet in principe wat ik lekker vind, maar heb wel een speciaal dieet. Ik eet gommawirie, ook lever en witte yoghurt. Dat is erg goed voor je huid. Veel mensen vragen ook naar mijn huid en dan vertel ik dat. Ze merken dat ook bij henzelf dan.
‘God wil dat we rijk zijn’Zijn geloof in God is wat hem sterker maakt. Hij wil ook bekend worden om dat woord uit te dragen naar anderen. In de wereld van luxe en vleselijke verleidingen kan hij zichzelf, mede dankzij zijn rotsvaste geloof, staande houden. ‘God wil dat we rijk zijn. Job was rijk. God wil niet dat we rijk zijn met illuminatie zoals al die zangers en zangeressen doen. Hij wil dat we hem eren en dienen, dan krijgen we ook die rijkdom. Er is niets op mijn pad wat mij kan tegenhouden met God als mijn leidsman.’
Normen en waarden
‘Al komt Guess of Gucci met een bedrag van 500.000 dollar voor een shoot met 1 of 10 naakte vrouwen, ik zeg het af. Ik hou vast aan mijn normen en waarden. Ik overweeg zelfs of ik een ondergoedmodel wil worden. Ik wil gewoon kleding showen en ga tot ‘top-off’ met een lange broek.’ Renato wil het ‘ordinaire’ achterwege laten en wil gewoon een goed mannelijk model zijn. Hij houdt erg vast aan zijn geloof in de Heer.
Het model met de badslippers
‘Ik schaam me niet. Wat ik ben, dat ben ik. Toen ik in Barbados was, stond ik in een Louis Vutton Store. Tas van 8000 dollar in m’n hand, daaronder gewoon m’n badslippers. Die foto is te zien op Facebook en iedereen zei: ‘Dat is Renato!’ Mensen zeggen soms ‘hey, je wordt gekleed, je bent Replay model, waarom koop je geen goede slippers?!’ Iedereen kent hem ook als het model met de Chinese badslippers. ‘Die slippers hebben me gemaakt, dus daar ga ik mee verder.’

error: Kopiëren mag niet!