Pigot wacht op officiële stukken

Hesdy Pigot, de potentiële opvolger van Ronald Venetiaan, zegt de officiële stukken van de kiesautoriteiten af te wachten. NPS’er Ronald Venetiaan heeft zijn lidmaatschap op 27 oktober beëindigd. Pigot heeft nog gesprekken gaande met de NPS. Hij verwacht de volledige ondersteuning van zijn partij als hij de plaats van Venetiaan inneemt. De adviezen naar Pigot toe zijn verschillend zegt hij. Waar anderen zeggen dat hij deze kans niet voorbij mag laten gaan, zijn er weer anderen die hem afraden in een rijdende trein te stappen. Als Pigot er toch voor kiest om parlementariër te worden, wil hij zich sterk gaan maken voor jongeren in de sport. ‘Het andere parlementswerk wordt natuurlijk niet uitgesloten.’
Pigot is al 39 jaar lid van de NPS. ‘Het zit niet in mijn cultuur van de ene naar de andere partij te springen’, zegt hij. ‘Loyaal zijn is één van mijn eigenschappen. Ik heb nog steeds dezelfde vrouw, hetzelfde nummer sinds er in Suriname mobieltjes bestaan en ik ben een standvastig lid van de NPS.’ Door zolang in de politiek te zitten, heeft Pigot gewerkt met alle Front-leiders zoals Jaggernath Lachmon, Fred Derby , Paul Somohardjo, Guno Castelen, Ronald Venetiaan en Ram Sardjoe. Pigot heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan, maar benadrukt dat mensen niet ineens moeten denken dat hij super is. ‘Venetiaan is niet te vervangen en men moet niet denken dat zijn opvolger dan van hetzelfde kaliber is.’ Pigot gelooft dat ieder mens zijn kaliber heeft.
Pigot heeft gewerkt tijdens de vorige regering als secretaris op het kabinet van de president. Momenteel is hij ambtenaar ter beschikking. Wegens ‘gewijzigde beleidsinzichten’ bekleedt hij de functie niet meer. Bij het aantreden van de nieuwe regering heeft Pigot een gesprek gehad met de huidige president en toen werd van beide kanten uit bevestigd dat niemand de samenwerking tussen hen serieus zou nemen.
‘Het vertrek van Venetiaan na 49 jaar uit de politiek moet gerespecteerd worden’, zegt Pigot. ‘Hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan de opbouw van Suriname. De grootste bijdrage is het terug brengen van de democratie.’ Volgens Pigot heeft Venetiaan zijn leven eraan besteed ‘en mede dankzij hem is er nu persvrijheid’. ‘Dat Ronnie Brunswijk is het parlement zit, is ook dankzij Venetiaan.’
Na de Froweinschool bezocht Pigot de middelbare school in Nederland. De NPS’er is 57 jaar en bereikt over 3 jaar de pensioengerechtigde leeftijd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: