EBS en SZF strijden om zaalvoetbaltitel

De CTSS-Plus zaalvoetbaltitel zal vandaag naar het Staats Ziekenfonds (SZF) of de Energie Bedrijven Suriname (EBS) gaan. Beide bedrijven waren in de halve finale enkele maten te groot voor hun opponenten. Het SZF blikte Telesur met 8-2 in, terwijl de mannen van EBS de Centrale Bank van Suriname (CBvS) overrompelden met niet minder dan 6-2. Het SZF was in haar wedstrijd duidelijk de betere ploeg. In de eerste helft kon Telesur het tempo nog bijbenen (1-2), maar in de tweede speelperiode moest de telecom provider met lede ogen toezien hoe de semikampioen van het vorig jaar verder uitliep (naar 8-2). Voor het SZF scoorden Romano Branton en Miquel Cronie elk tweemaal. De overige goals werden door Renato Ceder, Patrick Liong, Harvey Karansingh en Ulrich Reding gemaakt. De tegengoals kwamen van Radjenderkumar Hindori en Michel Blanca. EBS plaatste zich ook met veel gemak voor de finale. Na een gelijkopgaande eerste helft (2-1), rekenden de stroomleveranciers resoluut af met CBvS. 6-2 stond het na de reguliere speeltijd op het digitale scorebord. Voor de finalist waren Siegfried Eersel, Lando Dinge, Dion Lion Woei Fong, Wim Somopawiro en Marciano Hellings (tweemaal) trefzeker. Aan de andere kant nam Harold Blokland beide goals voor zijn rekening.
De partij SLM – Rosebel was ongetwijfeld een thriller. Beide bedrijven haalden alles uit de kast om in de reguliere speelperiode het karwei af te maken. De verwoede pogingen aan weerszijde mochten niet baten, want na veertig minuten was de stand nog steeds gelijk (3-3) waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen. De SLM had betere trappers in huis en won uiteindelijk met 7-6. Staatsolie had in de ontmoeting geen kind aan Fernandes. De oliemaatschappij klopte de kampioen van het vorig jaar met maar liefst 4-1. Bij de winnaar waren Raymon Blanker en Jaswan Oeditram met elk twee goals de belangrijkste mannen. Prem Alakramsingh redde de eer voor Fernandes.

error: Kopiëren mag niet!