Zware regens spelbreker U-19 badmintonkampioenschappen

In het afgelopen weekend heeft de Surinaamse Badmintonbond de kampioenschappen in de U-11, U-15 en U-19 klasse afgewerkt. De laatste in de reeks van de Nationale Junioren Kampioenschappen 2013. Door het uitproberen van een nieuw volgwedstrijdsysteem en vanwege de lekkages van het dak van de Chinese sporthal (Kong Ngie Tong Sang) tijdens de zware regens, vielen een paar badmintonvelden noodgedwongen uit, waardoor de organisatie in tijdnood kwam. De halve finales en finalewedstrijden in de U-19 klasse zijn niet gespeeld. Deze wedstrijden (halve finales en finales U-19) worden op zaterdag 2 november a.s. gespeeld in de Chinese Sporthal.
In elk geval krijgen we bij de meisjes een nieuwe juniorenkampioen. De ME kampioen 2012 Crystal Leefmans heeft zich teruggetrokken uit dit onderdeel. De nieuwe kanshebbers zijn Santusha Ramzan en Rugshaar Ishaak, beiden van Nieuw Stenov (NS). Soren Opti (SCVU) speelt de JE finale tegen Alrick Toney van TNF. In het Jongensdubbel moeten nog halve finales gespeeld worden. Soren Opti / Mitch Nai Chung Tong (SCVU) spelen tegen het Koppel uit Lelydorp Ian Dhaukal/Carlos Dos Ramos. De andere halve finale wedstrijd gaat tussen het SCVU Koppel Mitchel Fernandes/Patrick Vigelandzoon en het gelegenheidskoppel Alrick Toney (TNF) en Kevin Zou (KNTS). Bij de meisjes in het dubbelspel zijn er ook nog halve finale wedstrijden. De torenhoge favorieten zijn de koppels Santusha Ramzan/Rugshaar Ishaak (NS) en Crystal Leefmans/Serifa Jameson (TNF) Zij spelen respectievelijk tegen Selena Jaman/Kajol Sidhoe van Lelydorp en Nazia Kurban/Daphne Wong A Foe (PFF). In het Gemengd dubbel zijn er ook nog halve finales: Soren Optie (SCVU)/Rugshaar Ishaak (NS) vs Quinten Kertotiko/Sherifa Jameson (TNF) en de andere halve finale wedstrijd gaat tussen Kevin Zou (KNTS)/Santusha Ramzan (NS) en Alrick Toney/Crystal Leefmans (TNF).
In de klasse U-15 jaar is het heel spannend geweest. Alle wedstrijden in deze leeftijdklasse zijn op zaterdag 26 oktober gespeeld. Bij het onderdeel enkelspel zijn er nieuwe kampioenen, te weten bij de jongens Arvind Nannanpanday van SCVU en bij de meisjes Shemara Lindveld van TNF. Arvind won in de finale van Tariq Sweet van TNF 21-19 / 21-13. Shemara won van haar clubgenoot Caroline Jameson met 21-15 / 21-14. Bij het onderdeel Jongensdubbel zijn de spelers van bc PFF, te weten Jascha Atmodikromo en Mitch Wong A foe kampioen geworden. In de finale wonnen zij van het SCVU Koppel Shawn Brandon/Arvind Nannanpanday. Shemara Lindveld en Caroline Jameson van TNF hebben de titel meisjesdubbel kunnen winnen van het KNTS koppel Viviane Chen en Stacy Cheung. De setstanden waren 21-11/21-7. In de finale om de gemengddubbel titel U-15 is het kampioenschap naar Shemara Lindveld en Tariq Sweet gegaan. Door het winnen van deze derde titel is Shemara Lindveld de triple kampioen geworden in deze leeftijdklasse.
Bij de jongste badmintonners, in de U-11 klasse zijn Jason Chen van KNTS en Erisa Bleau van PFF triple kampioenen geworden. Jason versloeg in de JE U-11 finale Kevin Karg (NS) met 21-13/ 21-9. Jason Chen speelde samen met Troy Kort (PPF) de jongensdubbelfinale en zij wonnen van Shawn Bhagwandin/Kevin Karg (NS) met 21-12/21-10. Jason en Erisa versloegen in de gemengddubbel finale het koppel Kevin Karg/Felicity Gard (NS) met 21-5/21-8. Erisa Bleau/Fauroez Lindveld (PFF) wonnen het meisjesdubbel U-11 van het NS koppel Sanaa Arichero/Felicity Gard met 21-16/21-5. In de gemengddubbelfinale waren Jason Chen (KNTS) en Erisa Bleau (PFF) oppermachtig en wonnen van Kevin Karg/Felicity Gard (NS) met 21-5/21-8.
De Nationale Kampioenschappen 2013 zijn gepland voor het weekend 8 tot en met 10 november. De grote verrassing tijdens NK 2013 gaat zijn de aanwezigheid van de Olympier Virgill Soeroredjo. En een paar dagen hierna hebben we de 7e edite van Suriname International Badminton Tournament van 13 november tot en met 16 november. Zestien landen inclusief Suriname zullen participeren. De SBB gaat een drukke periode tegemoet, mede vanwege het feit dat zij hun 55e jaardag vieren op 16 november 2013.

error: Kopiëren mag niet!