Minister Hok ontvangt hoge delegatie van Inner-Mongolie

IMG_0494Een 18 man sterke delegatie van Inner Mongolia Autonomous Region(IMAR) van China heeft vorige week een bezoek gebracht aan Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. Deze delegatie onder leiding van Vice Chairperson mevrouw Bu Xioali bestond verder uit verschillende zakenlui die in Suriname willen investeren in de sectoren mijnbouw, bosbouw, landbouw, veeteelt en toerisme. Deze sectoren zijn in dit land technologisch en anders verregaand ontwikkeld. Bij het ontvangst waren ook vertegenwoordigd het Ministerie van LVV en de IDCS.
Inner-Mongolia, in het Nederlands ook wel aangeduid als Binnen-Mongolië is een zelfstandige regio van China, gelegen in het noorden van China. Met een oppervlakte van bijna 1,2 miljoen km² is het de derde grootste regio van China. Deze regio telt ruim 24 miljoen inwoners. Zij is rijk aan delfstoffen en heeft verschillende soorten moderne mijnen. Verder word er ook op hoog nivo aan landbouw, veeteelt en bosbouw gedaan. “Er zijn goede mogelijkheden voor samenwerking met Suriname op deze gebieden, was de mening van Mev. Bu Xioalin. De delegatie was slecht voor 2 dagen in ons land. Zij heeft deze tijd bestemd om na te gaan welke samenwerkingsmogelijkheden er zijn.
Minister Hok gaf aan dat hij het een eer vond om deze hoge delegatie te mogen ontvangen. Hij is verheugd dat deze delegatie, die bestaat uit deskundigen van verschillende specialiteiten en dat het doel van dit bezoek was om samenwerking met Suriname tot stand te brengen. Verder om te bezien in welke activiteiten kan worden geïnvesteerd. Suriname is een land in ontwikkeling en niet alle sectoren van ons land zijn in ruime mate ontwikkeld waaronder de mijnbouw, landbouw, en veeteelt. Suriname zoekt partners die de gewenste ontwikkeling kunnen versnellen. Wij verwelkomen derhalve zakenlui en instituten van Mongolia, aldus de bewindsman die de delegatie alle medewerking toe heeft gezegd.

error: Kopiëren mag niet!