Janesh Jiwalal 1e klasse kampioen Biljartbond

3 JaneshDe Surinaamse Biljartbond (SBB) organiseerde afgelopen weekend de persoonlijke Libre biljartkampioenschappen 2013 in de 1ste klasse. Drie personen hadden zich ingeschreven voor dit toernooi, te weten Janesh Jiwalal, Sergio Fernandes en Ricardo Jap A Joe. De spelers hebben elke dag 2 partijen gespeeld. Jap A Joe heeft bij de meeste partijen een goede start gemaakt, maar kon de eindstreep helaas bij geen van de partijen halen. Na de tweede dag werd het spannend omdat, Fernandes en Jiwalal beiden op 6 wedstrijdpunten stonden. Jiwalal had namelijk op de eerste dag van Fernandes verloren en Fernandes had op de tweede speeldag van Jiwalal verloren. Ze hadden beide tot nu toe 3 partijen gewonnen en slechts een verloren. De beslissing moest dus op zondag (de derde speeldag) vallen.
De eerste partij ging tussen Jiwalal en Jap A Joe. Jiwalal heeft de partij beëindigd in zijn voordeel met een stand van 110 – 96 in 14 beurten. De tweede partij ging tussen Jap A Joe en Fernandes. Jap A Joe heeft toen zijn eerste partij gewonnen met een stand van 110 – 102 in 18 beurten. De derde partij is gewonnen door Fernandes van Jiwalal met een score van 10 – 77 in 14 beurten. Fernandes en Jiwalal stonden toen gelijk in wedstrijdpunten, maar omdat Jiwalal een betere moyenne (gemiddelde) heeft gehaald is hij de kampioen geworden. We moeten ook vermelden dat Sergio Fernandes op vrijdag de hoogste serie heeft gemaakt (tegen Jiwalal) van 45 punten, op zaterdag weer de hoogste serie (tegen Jap A Joe) van 22 op zijn naam schreef en weer op zondag een schitterende serie van 62 tegen Jiwalal maakte.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: