Twee tieners en twee mannen vermist

Twee tieners en twee mannen vermist (4)
Twee tieners en twee mannen vermist (1)
Twee tieners en twee mannen vermist (2)
Twee tieners en twee mannen vermist (3)De 12-jarige Kevin Kesenhuis, de 13-jarige Shiereen Lafanti, de 29-jarige Hardley Burnie en de 37-jarige Rameshkoemar Chatterpal worden allemaal vermist. De afdeling Forensische Opsporing van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft van deze vier personen vermissingberichten laten plaatsen in de media. Dagblad Suriname sprak met politievoorlichter Dropati Ramkhelawan over deze vier vermissinggevallen. Ofschoon de berichten pas zijn verschenen in de media, is de politie volgens Ramkhelawan serieus bezig met het onderzoek. Alle politiestations en eenheden hadden volgens haar deze vier vermissingberichten doorgespeeld gekregen. De politieleiding heeft onlangs de opdracht aan haar werkarmen gegeven om bij gevallen van vermissing niet meer een bepaalde periode in acht te nemen, maar zaken gelijk door te spelen aan alle politiestations zodat zij ook meehelpen in het onderzoek. Deze wijziging kwam na de zaak Richard Soeleman.
Soeleman had 5 augustus zijn woning te Mariënburg verlaten om naar zijn taxibedrijf in Tourtonne, Paramaribo, te rijden. Daar kwam hij echter nooit aan, waarop zijn familie hem als vermist opgaf bij de politie van Mariënburg. Zijn ontzielde lichaam werd na bijkans een week ontdekt achter een vakantiehuis te Bersaba. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gaf toe, dat de politie van Mariënburg, waar aangifte was gedaan, niet ter stond werk van deze zaak had gemaakt. De politie van post Mariënburg had de aangifte van familieleden van Soeleman niet tijdig aan de centrale meldkamer doorgegeven. De familie was erg verbitterd over de werkwijze van de politie. De familie had bij de aangifte ook de kenmerken van Soelemans voertuig doorgegeven. Deze details moest de politie gelijk doorsturen naar de meldkamer, waardoor alle politie-eenheden op de hoogte gesteld zouden worden. Maar dat was niet gebeurd.
Ramkhelawan zegt dat zodra de politie een zaak van vermissing binnen krijgt, zij gelijk op onderzoek uitgaat. De politie gaat na wat de mogelijke reden kan zijn dat de persoon is weggegaan. De politievoorlichter geeft als voorbeeld aan dat een man onlangs aangifte deed van vermissing van zijn vrouw. Na goed speurwerk werd de vrouw achterhaald door de politie. Zij gaf te kennen niet meer met de man te willen samenwonen.
De 12-jarige scholier Kevin Kesenhuis, wonende aan de Indira Gandhiweg 1086, is op donderdag 17 oktober 2013 van huis vertrokken met onbekende bestemming en is sedertdien niet teruggekeerd. Hij had op die dag een korte blauwe broek met rode trui aan en was blootsvoets. De 13-jarige Shiereen Lafanti, wonende aan de Atletiekstraat 10 te Latour, is op donderdag 1 oktober 2013 van huis vertrokken met onbekende bestemming en is niet teruggekeerd. De 29-jarige Hardley Burnie wordt vanaf zaterdag 12 oktober 2013 vermist. Hij had op die bewuste dag een t-shirt met lange mouwen en een witte kniebroek aan. Verder had hij ook blauwe slippers aan. Burnie woont aan de Needeweg 95 te Wanica. De 37-jarige Rameshkoemar Chatterpal was op zondag 13 oktober 2013 samen met zijn vrouw en twee kinderen te Powakka om te overnachten. Na een woordenwisseling die uitmondde in een vechtpartij werd de vrouw door de politie thuis afgezet. Chatterpal is sinds dat incident niet teruggekeerd naar zijn huis aan de Merveilleweg 193 te Wanica. De politie vraagt in alle vier vermissinggevallen thans de hulp van de gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!