Driejarige beschuldigt grootoom van verkrachting

Een driejarig meisje vertelde haar moeder wat haar grootoom van 41 jaar, K., met haar had gedaan. De moeder schrok en riep gelijk de vader erbij en hield hem voor dat zijn oom haar dochter had misbruikt. Het meisje vertelde dat de grootoom haar een kwartje had gegeven en dat zij met dat geld snoep had gekocht. De vader ging met de peuter naar de politie en vervolgens naar de arts. In deze zaak hoorde rechter Marie Mettendaf het kind en de ouders in de raadkamer. De verdachte hing een verhaal op dat de moeder van het kind niet van dat dorp is. Sinds zij daar is komen wonen, maakt zij ruzie met een ieder. Deze verklaring is door de ouders van het slachtoffer ontkend.
De vader verklaarde bovendien dat zijn oom reeds eerder betrokken is geweest in een soortgelijk zaak. Dit heeft hij van de dorpelingen gehoord. Op de bewuste dag van het incident was de moeder van het meisje niet thuis. Zij had haar dochter bij de moeder van de verdachte ondergebracht. K. woont in bij zijn moeder en hij was die dag thuis. Het kind was op een bepaald moment alleen met de verdachte, omdat de overgrootmoeder bezig was. Het meisje vertelde rond 19.00 uur na het baden aan haar moeder wat haar was overkomen. De verdachte blijft erbij niets met het kind te hebben gedaan. De verdere behandeling van deze zaak is uitgesteld tot 7 november. K. blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!