Subhas Mungra mogelijk nieuwe minister Financiën

Ambassadeur Subhaas C. Mungra is de grote kanshebber voor de ministerspost bij Financiën. Volgens ingewijden is het vrijwel zeker dat Mungra de nieuwe minister wordt. In de afgelopen twee weken circuleerden de namen van Glenn Gersie, Andy Rusland, Amzad Abdoel, Robby Makka, Ferdinand Welzijn, Siegmund Proeve en Tony van Dijk als mogelijke opvolgers van Adelien Wijnerman. Mungra is ambassadeur van Suriname in de Verenigde Staten. 1 Subhas Mungra mogelijk nieuwe minister  Financien
De diplomaat, van huis uit econoom , is op dit moment in Suriname. Gisteren was er een coalitietop en het is niet duidelijk of het finale besluit over de opvolger bij deze meeting is gevallen. AC-assembleelid Marinus Bee zegt dat zijn partij nog niet formeel op de hoogte is gesteld over de beslissing.
In 1986 werd hij minister van Financiën en Planning namens de VHP. Na de verkiezingen van 1987 keerde Mungra terug als minister van Financiën, terwijl Henck Arron vicepresident en minister van Planning werd. In september 1991 volgde hij Robby Ramlakhan op als minister van Buitenlandse Zaken, die die functie ruim een half jaar had gehad sinds die staatsgreep. Tijdens beide ministerschappen was Mungra betrokken bij pogingen om de bevriezing van Nederlands ontwikkelingsgeld voor Suriname ongedaan te krijgen. In juni 1997 werd Mungra de permanent vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties. Hij werd in die functie in 2001 opgevolgd door Irma Loemban Tobing-Klein. Daarna werd hij docent bij de Anton de Kom Universiteit en begin 2011 werd hij ambassadeur in Washington D.C.
Subhas Mungra is een broer van wijlen Drs. Lachmipersad (Alwin) Mungra, arts en oud VHP-lid der Staten van Suriname/De Nationale Assemblée en Mr. Motilall (Atta) Mungra, zakenman en oud-minister van Financiën.

error: Kopiëren mag niet!