Dc Aroenkoemar Ramdhani: ‘Ik zit goed als districtscommissaris’

1 Dc Arunkumar Ramdhani‘Ik zit goed als districtscommissaris’, luidt het commentaar van de burgervader van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, op de vraag of hij ambities heeft voor een DNA-kandidaatschap bij de komende verkiezingen. Geluiden binnen de NDP-kringen beweren dat hij interesse zou hebben voor een DNA-lidmaatschap. Ramdhani verwijst deze geluiden naar het rijk der fabelen. Naar zijn zeggen zijn deze insinuaties uit de duim gezogen.
Volgens hem zouden de insinuaties te maken hebben met het feit dat hij zich overal beweegt binnen de gemeenschap. ‘Ik ben ook overal. Misschien denken mensen dat ik volksvertegenwoordiger wil worden’, zegt hij lachend. Ramdhani verduidelijkt verder dat hij het als een plicht beschouwt om alle activiteiten zowel individueel als organisatorisch bij te wonen in het district. Ook in geval van overlijden binnen families gaat hij, om als steun te dienen voor de nabestaanden.
Op 14 januari 2011 werd Ramdhani benoemd tot burgervader van Saramacca. In 2016 wordt het precies 35 jaren dat hij zijn krachten heeft gegeven aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Hij begon zijn loopbaan als assistent onderzoeker bij de afdeling Landbouwtechniek. Daarna werd hij benoemd tot rayonleider.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!