PCS-patiënt veroordeeld tot 4 jaar wegens doodslag

Kavalue Kwasiba is al 23 jaar patiënt van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Hij is gisteren wegens doodslag veroordeeld tot 4 jaar straf. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing achtte doodslag wettig en overtuigen bewezen. De verdachte bewerkte op 30 december 2012 het slachtoffer zodanig met een schaar dat deze als gevolg van de opgelopen verwonding kwam te overlijden. Een getuige had dit geval meegemaakt. Het slachtoffer ging naar de winkel om een fles water te kopen. Op de terugweg hadden het slachtoffer en de verdachte oogcontact met elkaar. De verdachte maakte de opmerking dat de andere niet naar hem moest kijken. ‘Ik ben een moeilijke man, dus kijk niet naar mij. Ik heb mijn wapen’, maakte de verdachte duidelijk. Kwasiba haalde daarop een schaar tevoorschijn en stak daarmee het slachtoffer. Volgens de getuige maakte de verdachte stekende bewegingen in de richting van het slachtoffer. De verdachte rende na de steekpartij weg. Het slachtoffer ging hem achterna, maar op een bepaald moment zeeg hij neer. De rechter hield er rekening mee dat de verdachte al 23 jaar patiënt is van PCS. Kwasiba gaat voor dit feit 4 jaar brommen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: