Onderbemanning BBS Nickerie

Sinds 2 oktober heeft Nickerie een afdeling van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS). Het gaat hier om 8 manschappen. De BBS is ook in Nickerie opgezet om het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer te bewaken. Naar mening van de districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsing, is dit aantal niet genoeg. Gisteren moest het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting betalingen verrichten en de politie moest begeleiden. De politie is deze zaken al beu, omdat dit het werk is van de BBS. Naar schatting van Joeloemsing zijn er in totaal 60 manschappen nodig voor Nickerie.
Joeloemsing stelde voor dat er een BBS-opleiding wordt gedraaid in Nickerie. ‘De faciliteiten en het kader zijn er’, zei de dc. Zo hoeft er geen huisvesting geregeld te worden als de BBS’er zelf van Nickerie is. Tot nu toe hebben de acht BBS’ers zich gedisciplineerd gedragen. Bij de instelling van de afdeling, 3 weken geleden, zei minister Edward Belfort dat de BBS’er zichzelf moeten bewijzen, gezien het slechte imago. De burgervader zei de plannen die hij heeft met de BBS nog niet te kunnen uitvoeren vanwege het kleine aantal manschappen. De minister is sinds 2 oktober hiervan op de hoogte gesteld.

error: Kopiëren mag niet!