Consumentenbond begint met huis-aan-huis-bezoekjes

‘Na een evaluatie is gebleken dat er een behoefte is aan huis-aan-huis-bezoekjes’, zegt Rudy Balker, voorzitter van de Consumentenbond. ‘De klachten komen vaak telefonisch of via de mail binnen. Met deze huisbezoekjes wil de Consumentenbond een hand reiken aan de mensen die slecht ter been zijn en aan senioren burgers. De wat ouderen tussen ons kunnen moeilijk mailen en telefonisch zijn niet alle klachten begrijpelijk.’
Na een gesprek met het bestuur is een groep samengesteld die de bezoeken zal afleggen. Balker zegt dat de meeste klachten omtrent EBS en SWM gaan. De Consumentenbond gaat als tussenpersoon optreden. Als het om luxe goederen gaat, moet de consument wel betalen aan de Consumentenbond, anders word de klacht niet afgehandeld.
De Consumentenbond haalt zijn middelen uit de contributie en organiseert soepmiddagen. ‘De bond bestaat uit 12.000 geregistreerde leden waarvan enkelen maar contributie betalen’, zegt Balker. De bondsvoorzitter meent dat de Consumentenbond de enige organisatie is die opkomt voor de rechten van de consumenten.

error: Kopiëren mag niet!