Herrenberg pleit voor 1 nationale immigratiedag

Henk Herrenberg, voorzitter van de Nationale Commissie Herdenking Jubileumjaar, heeft gisteravond tijdens de viering van 160 Jaar Chinese Immigratie gepleit en een voorstel gedaan aan de regering Bouterse-Ameerali om een 5 in 1 immigratiedag in het leven te roepen. Deze moet de dagen van herdenking van de Hindoestaanse Immigratie, Javaanse Immigratie, Chinese vestiging, Libanese en Portugese aankomst tot 1 nationale feestdag maken. ‘Aan de Inheemse dag, Marrondag en Keti Koti komen we niet. Dat blijft apart’, stelde Herrenberg voor. Voor wat betreft de herschikking van de religieuze dagen, daaraan komt zijn commissie niet. ‘Dat is een vraagstuk voor de regering’, zei de oud-ambassadeur van China.
Verder pleitte Herrenberg voor een generaal pardon voor niet alleen de vele illegale Chinezen in Suriname, maar voor alle vreemdelingen, waaronder ook de Brazilianen. ‘Binnenkort moeten ze zich weer gaan registreren, zodat ze als legalen in het land kunnen vertoeven. Degene die zich niet registreert, krijgt geen tweede kans’, zei Herrenberg op het Onafhankelijkheidsplein.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: