Viering 160 jaar Chinese Immigratie

Chinese 6
Chinese 1
Chinese 2
Chinese 3
Chinese 4
Chinese 5Op zondag 20 oktober 2013 werd in Suriname 160 jaar vestiging van Chinese immigranten in Suriname herdacht. De overkoepelende Chinese organisatie Suriname Chinese United Association (SCUA) organiseerde op tenminste twee verschillende plekken activiteiten: op het Vriendschapspark aan de mr. Jagernath Lachmonstraat en het Onafhankelijkheidsplein. In de ochtenduren werden er kransen gelegd in het Vriendschapspark, waarbij één van de hoofdgasten de Chinese minister van Overzeese Zaken, Qui Yanping, was. In de hal van de Chinese sportvereniging De Witte Lotus werd het kantoor van SCUA officieel in gebruik genomen. Hierna was er een praalwagen- en loopoptocht met vertegenwoordigers van alle bevolkingsgroepen in Suriname. Het centraalpunt was het Onafhankelijkheidsplein, waar er overdag een Chinese cook-out was. In de avonduren waren er culturele activiteiten, met als hoofdgast president Desi Bouterse. De avond werd afgesloten met het afschieten van een 160 meters lange pagara. (foto’s: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!