Ezelkarren maken ook deel uit van het verkeer

Een ezelkar is bij wet wel op de openbare weg toegestaan. Politiefunctionaris Humphrey Naarden zegt dat er wel vereisten zijn waaraan de kar moet voldoen. De kar moet in de avond van voldoende verlichting voorzien zijn om door de overige deelnemers van het verkeer op tijd gezien te worden. Indien de kar niet voorzien is van elektrische richtingwijzers, moet de karbestuurder richting geven door zijn arm uit te steken en wel in de richting waar hij naartoe wenst af te slaan. Een ezelkar kan gecategoriseerd worden als langzaam verkeer.
Er is immers ook een verkeersbord dat voor onder andere rij- of trekdieren of vee geldt. Het geplaatste bord heeft als betekenis: gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: