Veiligheid TBL/Hermitage Mall aan betere hand

Het gaat goed met de veiligheid in het gebied rondom het TBL-parkeerterrein. Dit zegt dhr. Lachman, hoofd Security van TBL Cinemas en de Hermitage Mall, aan de krant. De hands-on mentaliteit van de security manager begint zijn vruchten af te werpen. “Het terrein is inmiddels helemaal omrasterd en de automatische hefbomen zijn besteld en onderweg. Als deze zijn aangekomen en geplaatst, is het terrein helemaal in orde.” Lachman is ook bezig met het upgraden van de security en daarbij werkt hij samen met het Korps Politie Suriname (bureau Uitvlugt). “Donderdag heb ik een afspraak met de nieuwe politiecommandant, daar gaat ook de buurtmanager bij aanwezig zijn.”
Afgelopen week zijn er in de Hermitage Mall AED’s (automatische externe defibrillator) geplaatst. Dat zijn apparaten die gebruikt kunnen worden om mensen te reanimeren. “Ik heb verzocht om er één te plaatsen in TBL, de ruimte tussen ons en Hermitage Mall kan namelijk ontzettend druk zijn. Die toezegging is gedaan en er komt dus hier ook één.” Ook zal de brandweer worden uitgenodigd voor een complete inspectie in het bioscoopcomplex. “Ik heb gesproken met de brandweercommandant en we nodigen hen uit voor een algehele inspectie van de Hermitage Mall en TBL Cinema. Ook zullen zij een training verzorgen omtrent brandpreventie.”
Lachman heeft het Korps Politie Suriname gevraagd een opleiding voor ‘buitengewoon agent van politie’ (BAVP) te verzorgen voor de security guards. “In Suriname denkt men altijd dat BAVP-ers nodig zijn, dat er vuistvuurwapens nodig zijn. Dat is voor mij niet van belang. De guards moeten goed getraind zijn en weten hoe ze met agressie moeten omgaan. Ze moeten weten hoe ze met mensen moeten omgaan.”
Volgens Lachman is mede door de merkbare ondersteuning van bureau Uitvlugt en de medewerkers van De Nieuwe Weg, die elk weekend zichtbaar aanwezig zijn, de veiligheid merkbaar verbeterd in het gebied om de Hermitage Mall en het parkeerterrein van TBL.

error: Kopiëren mag niet!