Universiteit start met studierichting Geschiedenis

In het IGRS-gebouw is gisteren het formele startsein gegeven voor de studierichting Geschiedenis van de Anton de Kom Universiteit. In het verleden was er een eenmalige masteropleiding ‘Geschiedenis’ met als doel docenten voor te bereiden voor de universiteit. Maurits Hassankhan, richtingscoördinator Geschiedenis, zegt dat door veel inzet en doorzettingsvermogen het is gelukt om toch van start te gaan met de studierichting Geschiedenis. De bacheloropleiding duurt 3 jaar en is van start gegaan met 10 studenten. Hassankhan verwacht wel dat het aantal de komende jaren meer wordt. In de inschrijvingsadvertentie was niets aangegeven over de nieuwe studierichting, vandaar dat weinig studenten zich hebben ingeschreven. Het openingscollege werd verzorgd door Eric Jagdew, waarin hij sprak over ‘Het geschiedenisonderwijs en de geschiedschrijving in Suriname: een terugblik en een vooruitblik’.
‘Na de opleiding moeten studenten multi-inzetbaar zijn’, zegt Hassankhan. Binnen de opleiding wordt er ook aandacht besteed aan archeologie. Iedereen met een vwo- diploma of daaraan gelijk gesteld kan zich inschrijven voor de nieuwe studie.

error: Kopiëren mag niet!