TCT weet van bushouders zonder vergunning Paramaribo-Albina

Het ministerie van TCT bevestigt dat de buschauffeurs op de route Paramaribo/Albina niet over een vergunning beschikken. De buschauffeurs hebben wel een vergunning aangevraagd, maar hebben die nog niet ontvangen. Het proces wordt vertraagd, omdat ze niet al hun stukken inleveren. Op dit moment rijden de buschauffeurs illegaal.
Wat ook irritatie opwekt bij de ter plekke gestationeerde taxichauffeurs is parkeergelegenheid. Door de komst van de buschauffeurs is er nu geen parkeergelegenheid voor de taxichauffeurs en is er sprake van oneerlijke concurrentie. De taxirijders beweren ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken en zouden ook belasting betalen. De taxichauffeurs hebben graag dat de bussen een andere eindhalte krijgen.
Volgens de buschauffeurs zijn net enkele taxichauffeurs ingeschreven bij KKF. Voorts zijn ze niet bereid om hun tarief van SRD 30 naar SRD 10 te verlagen. De situatie is al ongeveer een jaar gaande. De taxichauffeurs vrezen in hun strijd om rancuneuze maatregelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: