Kinderboekenfestival volgend jaar in 4 districten

De lancering van het Kinderboekenfestival 2014 heeft gisteren plaatsgevonden in Mc Donalds Keizerstraat. Daarbij zijn de data en de locaties van de festivals in 2014 bekend gemaakt. Het thema van het kinderboekenfestival 2014-2016 is ‘Groeien’. Het logo werd onthuld en de kinderboekenschrijver van het jaar werd aangekondigd.
Al 3 jaar houdt Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname elke vrijdag voorleesactiviteiten in Mc Donalds. Dit jaar is uitgeroepen tot ‘Jaar van Voorlezen’. Het themalied is nog niet ingezongen, de aanwezigen hebben wel als eerste het themalied gezongen. Het werd daarna opgenomen door een kinderkoor. De stichting heeft al 35 festivals achter de rug. Het eerste festival was in 1999. De slagzin voor 2014 luidt: ‘Opgroeien kan je niet alleen, denk aan de wereld om je heen’. Het kinderboekenfestival zal komend jaar voor het eerst naar 4 districten gaan. In Nickerie start het kinderboekenfestival van 3 tot 5 februari, Paramaribo is aan de beurt van 3 tot 8 maart, Marowijne van 2 tot 4 april en in Para is de afsluiting van 28 tot 30 mei.
‘De bedoeling van het kinderboekenfestival is om kinderen te stimuleren meer te lezen en om leesplezier te ervaren’, zegt Marjorie Stakel-Telgt, coördinator Leesbevordering. ‘Tot zo ver merken we dat kinderen meer leesplezier beleven en er meer leerkrachten zijn die lezen tot een leuke activiteit maken. We komen steeds dichter bij ons doel’, zegt Stakel-Telgt. Het festival wordt ondersteund door sponsoren. De organisatie werkt samen met de pedagogische instituten van Suriname en de Nijverheidsschool. Vorig jaar heeft het kinderboekenfestival meer dan 40.000 bezoekers genoteerd.

error: Kopiëren mag niet!