Drie jaar geëist tegen rovers Lijnweg

Voor een roofoverval gepleegd te Lijnweg (Moengo) in 2012 is drie jaar geëist door de officier van justitie tegen de verdachten J., K. en A. Ze verschenen op 18 oktober weer voor de rechter. De roofoverval werd in 2012 gepleegd. Toen liep de verdachte J. de winkel binnen met een jachtgeweer, gevolgd door de twee comparanten. De daders beweerden in de rechtszaal dat zij de beroving niet vooraf hadden gepland. Na onderzoek bleek dit wel degelijk het geval te zijn geweest. De verdachte A. verklaarde tijdens de ondervraging dat hij alleen een mobiel telefoontoestel bij zich had bij de beroving. Uit de verklaring van de politie blijkt dat A. wel gewapend was met een mes. A. beweerde dat hij en K. achter J. liepen toen zij ineens een schot hoorden afgaan.
Bij aankomst van de politie rende de Chinees badend in zijn eigen bloed uit de winkel. Even later zeeg de winkelier bewusteloos neer, hij was in de buikstreek getroffen door een kogel. De chirurg Girjasing verklaarde dat het genezingsproces 16 weken duurde. De winkelier gaf aan dat op hem geschoten werd door J., omdat hij niet tijdig inging op zijn sommatie om te gaan zitten.
De officier eiste voor alle drie verdachten afzonderlijk een straf van 3 jaar onvoorwaardelijk en gelastte hun gevangenhouding. Rechter Marie Mettendaf stelde de zaak uit naar 15 november voor uitspraak.

error: Kopiëren mag niet!