Nationale Commissie Jubileumjaren geeft tussentijds verslag

Nationale Commissie Herdenking Jubileumjaren geeft tussentijdsverslagDe Nationale Commissie Herdenking Jubileumjaren, onder leiding van Henk Herrenberg, heeft op 17 oktober 2013 tussentijds verslag gedaan. Dit gebeurde in aanwezigheid van minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken. De commissie heeft de afgelopen maanden veel werk verzet om in samenwerking met alle groepen en organisaties de viering van de drie jubileumjaren te organiseren, te weten 140 jaar Hindoestaanse Immigratie, 150 jaar Keti Koti en 160 jaar Chinese Vestiging. Volgens Herrenberg is een goed beeld gegeven van de activiteiten die allemaal zijn ontplooid rond de eerste twee jubilea.
Er is nog een aantal activiteiten op schema. Zo wordt zondag 160 jaar Chinese Vestiging in ons land herdacht. Daarnaast staan er twee grote activiteiten gepland voor de maand november. Zo zal op 9 november een jubileumconcert gehouden worden met gerenommeerde koren en zangers. De volgende dag worden de activiteiten afgesloten op en rond het Onafhankelijkheidsplein.
Minister Moestadja die het verslag in ontvangst nam, zei blij te zijn met de wijze waarop de commissie haar werkzaamheden heeft uitgevoerd daar ze landelijk een meerzijdige invulling heeft gegeven aan de festiviteiten. De commissie is op 18 april 2013 ingesteld met als taak de door organisaties en groepen geplande activiteiten in het kader van de 3 hoogtijdagen, te coördineren en de president van de Republiek Suriname van advies te voorzien daaromtrent.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: