International Credit Union Day

Gisteren, 17 oktober, was het International Credit Union Day. Een goede gelegenheid dat wij even stil staan en ons afvragen waarom 200 miljoen mensen wereldwijd kiezen om lid te worden van kredietcoöperaties. Het antwoord is eenvoudig. Kredietcoöperaties hebben ten doel leden te werven en te verenigen om zodoende samen mogelijkheden te creëren voor het welzijn van de leden en hun gezinnen. Op deze wijze wordt er tegelijk gewerkt aan het versterken van gemeenschappen en wordt er een bijdrage geleverd aan de bouw van een betere wereld.
Kredietcoöperaties bestaan uit leden. Deze coöperaties bieden een speciale service van hoge kwaliteit om het leven te vereenvoudigen en de financiële positie van deze leden te verstevigen. Als coöperatieve en democratische financiële instelling, is het succes van kredietcoöperaties afhankelijk van het succes van hun leden en de gemeenschappen waarin zij wonen en leven. Het motto ‘uw belang is dus ons belang’ maakt dat de zaak steeds nauwlettend wordt bekeken en ontwikkeling en vooruitgang niet uitblijft. Het thema dit jaar is: “Credit Unions Unite for Good: A Better Way”. Vrij vertaald worden hiermee de voordelen van samenwerking tussen kredietinstellingen wereldwijd benadrukt.
Gisteren heeft Spaar- & Kredietcoöperatie De Schakel, samen met 56.000 kredietcoöperaties uit 101 landen en hun 200 miljoen leden, de International Credit Union Day gevierd. De Schakel heeft bezoekers volop de gelegenheid geboden om meer te weten over hoe KC De Schakel werkt en hoe het lidmaatschap te verwerven. Al met al is International Credit Union Day op een zinvolle wijze herdacht.

error: Kopiëren mag niet!