Naschoolse Opvang even geparkeerd

De Naschoolse Opvang die woensdag van start moest gaan, heeft helaas niet plaatsgevonden. In het afgelopen schooljaar zijn leerkrachten maanden niet uitbetaald voor hun diensten, wat volgens DNA-lid Bouva en minister Adhin zou liggen aan de administratie. President Bouterse heeft ook aangegeven dat er veel fout is gegaan en dat mensen geld hebben gemaakt met de Naschoolse Opvang.
Uit bronnen heeft Dagblad Suriname vernomen dat er is aangeraden het project Naschoolse Opvang nog aan te houden totdat alle betalingen zijn verricht en de administratie in orde is. Ook is er aangeraden om het systeem waterdicht te maken zodat de regering niet opnieuw wordt belazerd door mensen die een business van de Naschoolse Opvang willen maken. ‘Het is een nieuw schooljaar dus willen we ook beginnen met een frisse start voor de Naschoolse Opvang.’
Voor dit schooljaar heeft het ministerie SRD 90.8 miljoen uitgetrokken voor Naschoolse Opvang. Het is de bedoeling dat Naschoolse Opvang nu onder beheer komt van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Het was voorheen onder een commissie van de vp.
Adhin zei vorige maand dat het curriculum aangepast zou worden met sport en spel. De Naschoolse Opvang heeft niet de gewenste positieve invloed gehad op de overgang- en slaagresultaten van de basisschool.
De Naschoolse Opvang is in het leven geroepen om kinderen op te vangen na de reguliere schooltijd en hen te begeleiden bij het maken van huiswerk. Dit jaar zouden alle 355 basis scholen meedoen aan de Naschoolse Opvang. Wanneer hiermee wordt gestart is nu nog onduidelijk.

error: Kopiëren mag niet!