Voorbereidingen catwalkshow in volle gang

Model Nathalie tijdens de make-up test
Model Nathalie tijdens de make-up test
Zaterdag zal in het oude Zorghotel, het Grand Riverside Hotel, de eerste catwalkshow plaatsvinden van ontwerper Remko Sintmaartensdijk. Bij het organiseren van een catwalkshow komt er aardig wat bij kijken. Ondanks dat de ontwerper zijn stukken geheim wil houden, is hij bereid een tipje van de sluier te lichten. Afgelopen maandag werd alles doorgepast met de modellen en werden ook try-outs gedaan met de make-up. “Elk model moet er op haar best uitzien en zij krijgt dan ook een eigen kaart waarop de specificaties staan die daarvoor moeten zorgen. Samen met het team van visagisten kijken we hoe we hun ‘features’ zoals mond, lippen, neus en ogen tot hun recht laten komen maar daarbij moeten ze er allemaal ook nog eens hetzelfde uitzien”, vertelt Remko.
Naast de make-up wordt ook de kleding doorgepast, al een week van tevoren. Ook de kleding moet perfect aansluiten op het lichaam van het model zodat het er op de catwalk perfect uitziet . “Zo heb ik nog tijd om eventuele aanpassingen te doen. Gelukkig zijn het er niet zoveel en daar ben ik blij mee.”
Volgens Remko komen er, tot zijn verbazing, nog steeds aanvragen binnen. “Ook van modellen die alsnog willen weten of er audities gehouden zullen worden”, zegt hij lachend. “Maar alles zit al vol. Wij krijgen zelfs aanvragen binnen voor fotografen maar dat wil ik niet. Ik wil zelf controle hebben over de foto’s die er verspreid gaan worden en daarom heb ik een huisfotograaf, Helio Phoelie.”
De catwalkshow is alleen voor genodigden die bevestigd hebben en het publiek zal voornamelijk bestaan uit mensen die iets te maken hebben met de mode-industrie zoals stylisten, kappers, visagisten, retailers en natuurlijk de vaste klantenkring van de ontwerper die werkt onder de naam Rem-Ko. De catwalkshow wordt gesponsord door diverse grote bedrijven. Het vertrouwen is er en vol spanning kijkt modebewust Suriname uit naar aanstaande zaterdag.
Samen met Warda Marica en Helio Phoelie zal Rem-Ko ons land vertegenwoordigen op de Guyana Fashion Week die over anderhalve week van start gaat.

error: Kopiëren mag niet!