Ambtenaren volgen HRM-opleiding

Biza-minister Soewarto Moestadja (foto:Biza)
Biza-minister Soewarto Moestadja (foto:Biza)
Vandaag start de eenjarige opleiding postbachelor Human Resource Management voor overheidsambtenaren, welke geïnitieerd is door het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). De opleiding wordt in samenwerking met de Rotterdam School of Management Erasmus Universiteit verzorgd.
Van de 17 ministeries doen 14 mee aan de opleiding. Het is de bedoeling dat met de tools die de ambtenaren krijgen op de opleiding, zij de beoogde doelen effectiever kunnen bereiken. Intern worden er al traditionele opleidingen verzorgd voor het personeel, maar niet op bachelor niveau.
Volgens Earl Tokarijo, waarnemend onderdirecteur Personeelsbeleid Biza, speelt het overheidsapparaat op HRM-gebied niet in op de hedendaagse moderne ontwikkelingen. Vicepresident Robert Ameerali zegt dat deze opleiding alleen maar zorgt voor verbetering, omdat mensen alla dol bevorderd worden. Een modern HRM-systeem gaat ervoor moeten waken dat mensen op ministeries zomaar functies krijgen toegeschoven. Dit is ook een van de redenen dat er een tekort is bij de begroting van salarissen.
Met HRM is men voortdurend bezig met aandacht voor het personeel, urenregistratie, verzuimregistratie, verlofregistratie, salaris, en algemene informatievoorziening.

error: Kopiëren mag niet!