‘Abel NDP DNA-kandidaat bij komende verkiezingen’

Abel NDP DNA-kandidaat bij verkiezingen‘Bij de verkiezingen in 2015 zal de naam van Erwin Abel zeker prijken op de DNA-kandidatenlijst’, geeft NDP-topper Rachied Doekhie te kennen aan Dagblad Suriname. Volgens hem bestaat er geen twijfel hierover. Abel geeft in dit stadium echter te kennen liever buiten de politieke sfeer te blijven. Geruchten als zou hij de overstap maken naar de NPS verwijst hij naar het rijk der fabelen. Abel geeft Dagblad Suriname te kennen thans herstellende te zijn. Hij heeft enkele weken in het ziekenhuis gelegen. Zijn gezondheid geniet thans prioriteit boven de politieke ontwikkelingen in het land.
Doekhie zegt verder ervan overtuigd te zijn dat Abel de NDP nimmer de rug zal toekeren. ‘Ik ken hem heel goed, we hebben dagelijks contact met elkaar. Hij is beslist geen politieke overloper.’ Door Doekhie wordt hij bestempeld als een stabiele persoon en nuchter doordenkend mens. Naar zijn zeggen is Abel een van de ‘stonfoetoe’s’ van de NDP. Volgens Doekhie had hij het Nickeriaanse volk bij de afgelopen verkiezingen gevraagd om op Abel te stemmen. Abel behaalde vanuit zijn nummer 4-positie, 2.210 stemmen. Doekhie kreeg 1.966 stemmen als lijsttrekker ‘Maar de mensen zijn op de etnische tour gegaan’, zegt Doekhie over het stemgedrag van het Nickiaanse volk.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: