Rotary Residence schenkt gemeenschap levensreddende apparatuur

1 Rotary Residence schenkt gemeenschap levensreddende apparatuurRotary Residence (Rotary Club Paramaribo Residence) heeft gisteren in verband met hun 10-jarig bestaan een levensreddende machine geschonken aan de gemeenschap. De ingebruikname van de defibrillator geschiedde in de Hermitage Mall. Een defibrillator is een apparaat dat kan helpen om levens te redden na een circulatiestilstand. Niet medici kunnen zo een apparaat bedienen na een training, waardoor de overlevingskans aanmerkelijk vergroot wordt. Het eerste apparaat is geplaatst bij de JAP Luchthaven te Zanderij en het ligt in de bedoeling dit te doen op 10 andere strategische plaatsen.
Het voordeel van de defibrillator is dat het bediend kan worden door niet medici na trainingen. Het apparaat zegt precies wat je moet doen en alle aanwijzingen zijn in het Nederlands, zegt Romeo Burgos, lid van de Rotary Residence. Als de machine wordt gebruikt binnen 6 minuten is de kans op overleven 72%, terwijl mond op mond beademing slecht 30% kans op overleven biedt. Burgos zegt dat de security guards van de Hermitage Mall een training hebben gevolgd hoe te werken met het apparaat. Burgos hoopt dat het initiatief van de Rotary Residence wordt overgenomen. Als alles goed zit, wordt er over 2 weken ook een defibrillator geplaatst in de Maretraite Mall en vervolgens op de Centrale Markt, busstation Lelydorp, in het Frank Essedstadion en de Anthony Nesty Sporthal. De defibrillator is gesponsord door uitzendbureau Flexible

error: Kopiëren mag niet!