Trinidadiaan krijgt 6 weken voor rijden onder invloed

De 27-jarige Trinidadiaan Ramdew Hanuman werd op 5 juni 2013 bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol op de Welgedacht C-weg. Uiteindelijk moest hij zich voor de rechter verantwoorden. Hanuman zou zich voorts op zodanige wijze hebben gedragen op de weg dat de veiligheid in gevaar werd gebracht. Hij is werkzaam bij Suralco als transporteur van radioactieve stoffen en is sinds 2010 in Suriname. Hij beging de overtreding in een gehuurd voertuig. Hanuman ontkende dat hij in de trens was beland. Hij gaf toe tegenover rechter Karamatali dat hij onder invloed van alcohol reed. De hoeveelheid alcohol in zijn bloed bleek uit een blaastest meer dan het drievoudige te zijn dan toegestaan.
De officier van justitie, Claudia Bruining, eiste een straf van 6 weken geheel voorwaardelijk, een boete van SRD 2.000 of 4 maanden hechtenis, ontzegging van het rijbewijs voor 10 maanden en een proeftijd van 3 jaar voor het eerste feit. Voor het tweede feit eiste zij een boete van SRD 500 of 4 weken hechtenis. De verdediging zou nergens in de processtukken de aantijging van het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid hebben gelezen. Voor het behoud van zijn baan verzocht de advocaat dat haar cliënt het rijbewijs terug krijgt. Rechter Karamatali achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij deed uitspraak conform de eis van de officier.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: