Minister Adhin accommodeert geen familie

Minister Adhin accomodeert geen familieMinister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) maakt tegenover Dagblad Suriname duidelijk dat het plaatsen van nieuw kader op zijn ministerie sec gebeurt op basis van competenties. Politiek noch nepotisme komt daarbij kijken. ‘De mensen worden op posten gezet op basis van de vereiste kwalificaties’, zegt Adhin. Binnen de samenleving gonst het van geruchten als zou de bewindsman tal van personen hebben vervangen ten faveure van zijn familie. De Minov-topper benadrukt dat hij personen moest vervangen, omdat het ging om mensen die qua hun capaciteit niet geschikt waren voor de functie waarin zij waren geplaatst. De bewindsman bevestigt dat er een tekort is aan hoger kader en deskundigheid, die ingezet kan worden op mbo-niveau. Ook het tekort aan bevoegd personeel in het klasse-onderwijs doet zich gelden. Volgens Adhin vormt de financiële beloning bij de overheid vaak een drempel voor personen die eventueel wel voldoen aan de functie-eisen. Deze kiezen eerder voor een beter betaalde betrekking in de particuliere sector.

error: Kopiëren mag niet!