Ryan Sidin: ‘Reorganisatieplan universiteit nooit on hold gezet’

1 Rayn SidinDe reorganisatie-ideeën van het universiteitsbestuur worden verder uitgewerkt. Er is een traject uitgezet voor consultaties en verwerking van de commentaren op deze reorganisatievoornemens. Dit moet uiteindelijk resulteren in een breed gedragen reorganisatieplan, dat gestalte zal geven aan een totaal nieuwe structuur bij de Anton de Kom Universiteit, zegt voorzitter Ryan Sidin van het college van bestuur desgevraagd aan Dagblad Suriname. De reorganisatie is niet van de tafel geveegd, integendeel. Het wordt onder de gestelde condities van alle geledingen van de universiteitsgemeenschap voortgezet, verzekert Sidin.
De bestuursvoorzitter begrijpt de heisa rond de reorganisatie op de Adek totaal niet. ‘Er is op dit moment nog geen sprake van een vastomlijnd reorganisatieplan dat wij gaan implementeren. Het zijn slechts reorganisatievoornemens die zijn vervat in beleidsdoelen en actiepunten, die vervolgens zijn voorgehouden aan de verschillende geledingen binnen de universiteit om voorzien te worden van commentaar’, zegt Sidin. Het is met name het wetenschappelijk kader geweest dat het reorganisatieplan heeft afgedaan als een monopolistisch stuk. Het plan zou volgens het wetenschappelijk kader op de universiteit zijn voortgesproten uit het brein van de bestuursleden Sidin, Kenneth Vaseur en Kenneth Goenopawiro en MWI-directeur Nico de Bell. Dit plan zou vervolgens zijn opgelegd aan de universiteitsgemeenschap om daar uitvoering aan te geven.
Sidin wuift de kritieken weg. ‘Die afbrekende kritieken zijn van personen die weten dat zij met de reorganisatie uit hun comfortzone zullen worden gelicht’, zegt Sidin in een reactie daarop. Het bestuur stoort zich niet daaraan en zal verder inhoud geven aan het proces. We wisten dat we hiermee te maken zouden krijgen, vandaar dat we ervoor gekozen hebben dit proces vorm te geven op basis van de drie pijlers van samenwerken, communicatie en transparantie, vervolgt de bestuursvoorzitter. Sidin zegt dat het bestuur ook nooit door minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling op de vingers is getikt vanwege het ingezette proces van reorganisatie. De minister zou tegenover de pers hebben verklaard opdracht te hebben gegeven aan het bestuur de reorganisatie ‘on hold’ te zetten.
De bewindsman heeft dat nooit aan ons medegedeeld, zegt Sidin. Het bestuur heeft slechts eenmaal een formeel onderhoud gehad met Adhin, waarin de voornemens voor herstructurering van de onderwijsinstelling zijn uitgelegd. Het bestuur heeft daarna niet meer met de bewindsman gecommuniceerd over deze voornemens. Sidin zegt dat het een kwestie van tijd is voor het reorganisatieplan in zijn geheel wordt gepresenteerd. Het wachten is nog op de feedback van enkele groepen op de universiteit, die eerder middels informatiesessies in het proces zijn geconsulteerd. ‘Hoe actiever men de feedback doorspeelt, des te sneller kan het proces van reorganisatie in gang worden gezet.’ Van enkele diensten zijn de commentaren reeds verwerkt en zal dit jaar nog gestart worden met de herstructurering van onder meer de interne diensten, die vallen onder het bureau van de universiteit, nieuwe stafdiensten en het financieel beheerssysteem. Een geplande persbriefing van het universiteitsbestuur begin september waarin mededelingen gedaan zouden worden over de reorganisatie werd ter elfder ure afgelast door het kabinet van de president.

error: Kopiëren mag niet!