KLM’s nieuwe World Business Class naar Suriname

image006Per direct zijn de Boeing 747-400’s van KLM die naar Suriname vliegen uitgerust met de nieuwe World Business Class, inclusief de nieuwe full flat stoel. KLM wil het WBC-thuisgevoel voor onze Business Class klanten verhogen en daar hoort een nieuw cabine-interieur bij. Hiermee komt KLM tegemoet aan de wensen van haar klanten.
KLM introduceert samen met Nederlands topdesigner Hella Jongerius een geheel nieuwe sfeer, inrichting en uitstraling in de Business Class. Het uitgangspunt is comfort en privacy van de klant en passend bij KLM. Naast de nieuwe full flat stoel bestaat het interieur uit nieuw tapijt, wanddecoratie, gordijnen, dekens, kussens en stoelbekleding. Als eerste worden alle Boeing 747-400’s omgebouwd, met een totaal van 22 toestellen. KLM verandert zo de gehele WBC in een staaltje top Dutch design en benadrukt hiermee de trots op haar Nederlandse afkomst en internationale allure.
De nieuwe full flat stoel biedt onze klanten een optimaal comfort. De stoel is horizontaal verstelbaar waardoor de passagier geheel plat kan rusten. De positie van de stoel in de cabine en de gescheiden televisieschermen geven de passagiers meer privacy. Tevens is er opbergruimte in de stoelzak naast de passagier en onder de televisieschermen. Het aantal stoelen in de Business Class wordt terugbracht van 42 naar 35 in de Boeing 747-400. De stoel is de Diamond Seat van B/E Aerospace.
Dat onze passagiers zich maximaal thuis voelen aan boord is het uitgangspunt voor het nieuwe interieur. Dat betekent een ommekeer van zakelijke omgeving naar een meer huiselijke omgeving. Dit is gerealiseerd door het gebruik van een karakteristiek warm kleurenpalet, het gebruik van duurzame materialen en het bieden van persoonlijk comfort. Het design is tijdloos, herkenbaar en de verbindende factor zijn de stippen, die in ieder item op een andere manier terugkomen.
In het nieuwe interieur is vanzelfsprekend de herkenbare, frisse, blauwe KLM- kleur aanwezig. Om een comfortabele atmosfeer aan boord te creëren, heeft Hella Jongerius warme kleuren toegevoegd aan het huidige kleurenpallet, die het KLM-blauw extra laten stralen. Naast KLM-blauw zijn er vijf nieuwe kleuren: aubergine, donkerbruin, nachtblauw, kobalt en donkergrijs.
Duurzaamheid is bij KLM bij alle nieuwe ontwikkelingen een van de uitgangspunten. Het nieuwe design moest daarom naast innovatief ook duurzaam zijn. Hierbij heeft Hella Jongerius naar nieuwe oplossingen binnen de bestaande mogelijkheden van de airline industrie gezocht. In het tapijt zijn onder meer voormalige KLM-damesuniformen verwerkt. Het oude tapijt wordt standaard gerecycled bij KLM samen met de Nederlandse tapijtproducent Desso op de zogeheten cradle-to-cradle manier. Dit past helemaal binnen het CSR-beleid dat KLM al jarenlang voert.

error: Kopiëren mag niet!