SVB-voorzitter Krishnadath: ‘Geen zaalvoetballers meer in nationale voetbalselecties’

1 KrishnadathSVB-voorzitter John Krishnadath wil geen enkele zaalvoetballer hebben in geen enkele nationale voetbalselectie. Dit heeft hij in een bestuursvergadering, waarbij ook technisch directeur Ronald Kolf aanwezig was, aangegeven. ‘Zaalvoetballers in onze nationale selectie moeten onmiddellijk een keuze maken; zaalvoetbal of veldvoetbal. Bij de selectie zal rekening gehouden worden met dit standpunt. Spelers die al in de selectie zitten en ook zaalvoetballen, zullen eruit gegooid worden’, zegt Krishnadath aan Dagblad Suriname.
Al jaar en dag zitten de SVB en de voetbalclubs met dit probleem, waarbij de beste spelers op de grasmat ook in de zaal actief zijn. Overbelasting, blessures en het missen van trainingen zijn de grootste gevolgen. Veldvoetballers verdienen als extraatje een aardige boterham door ook te zaalvoetballen. Terwijl zij vanwege een blessure afmelden voor het veld, komen ze ‘s avonds wel uit in de zaal. Voormalig bondscoach Kenneth Jaliens nam in 2011, toen Suriname WK 2014 kwalificatiewedstrijden speelde, al het besluit dat zaalvoetballers geweerd zouden worden uit de Natio’s. Een jaar daarna kwam Ricardo Winter aan het roer en die selecteerde wederom zaalvoetballers.
Krishnadath hoopt dat clubs ook het voorbeeld van de SVB zullen opvolgen. ‘Ik heb op dit moment geen tijd voor zaalvoetbal. De SVB is bezig intern alles op pijl te brengen. Dit zal een jaar duren. De onderhandelingen met de Surinaamse Zaalvoetbalbond zullen dan opgepakt worden. Misschien zullen ze ook voor een keus geplaatst worden: lid worden van de SVB of de SVB zal een eigen zaalvoetbalcompetitie organiseren’, zegt Krishnadath.

error: Kopiëren mag niet!